7 HANKE-ESITTELYT 3/3: HANKEPÄÄLLIKKÖ

Kertoisitko taustoistasi? Kuka olet?

Hei, olen Anne Oikarinen, hoitotieteen yliopistonlehtori Oulun yliopistossa. Olen taustaltani diakonissa-sairaanhoitaja (AMK) ja yliopisto-opinnot olen suorittanut Oulussa. Sairaanhoitajan urani tein neurologisten ja neurokirurgisten potilaiden parissa lähes 12 vuoden aikana. Välillä kaipaan hoitotyöhon, mutta luultavasti jäisin jalkoihin hektisessä menossa tieteellisiin mietintöihini uppoutuen. Väittelin tohtoriksi vuonna 2016 aiheesta: Riskitekijöihin kohdistuvan elintapaintervention vaikutukset aivoverenkiertohäiriöpotilaiden elintapaohjauksen laatuun ja elintapamuutokseen sitoutumiseen. Olen ollut välillä AMK-lehtorinakin, mutta yliopistomaailmaan olen palannut aina takaisin.

Jo sairaanhoitajana työskennellessä osallistuin usein ohjauksen kehittämiseen erilaisissa työryhmissä ja mietin miten tulisi ohjata, jotta potilaat pärjäisivät kotona ja sitoutuisivat hoitoon selkäleikkauksen tai aivoinfarktin jälkeen. Nyt saan työssäni tehdä tutkimusta sekä ohjaukseen että omahoitoon sitoutumiseen liittyvistä aiheista sekä kehittää hoitotyötä.  Digitalisaatio tuo ohjaukseen sekä sitoutumiseen uusia mahdollisuuksia, mutta siihen liittyy myös haasteita.   



Mitä teet hankkeen parissa?

Olen sote-digiohjaaja hankkeen projektipäällikkö ja saan onneksi työskennellä kahden tehokkaan ja idearikkaan hankeasiantuntijan kanssa.  Saamme työskennellä kaikki mielenkiitoisen aiheen parissa. Olen innoissani hankkeesta, koska se liittyy aiheisiin lähellä sydäntäni ja ajankohtaisiin teemoihin yhä digitalisoituvassa terveydenhuollossa. Toteutamme hankkeessa pilottikoulutuksen syksyllä 2023 ja toivottavasti työskentelemme aiheen parissa myös sen jälkeen. Järjestämme myös webinaareja ja työpajoja. Ensimmäinen iso webinaarimme on 15.12.2022. Odotan sitä innolla.

Mitä teet vapaa-ajalla?

Vapaa-ajalla yritän vapauttaa ajatukseni töistä ja tutkimuksesta ja viettää aikaani ihan itsekseen, perheeni sekä ystävien kanssa. Aika paljon aikaa menee myös jääkiekon ja jalkapallon parissa, joita poikani pelaa edustustasolla. Olen aiemmin ollut himoliikkuja, nykyisin ajan löytäminen liikunnalle on välillä haasteellista, vaikka näin ei saisi ollakaan. Tykkään esim. hiihtää, juosta ja kävellä. Aloitin vasta elämäni ensimmäisen sukan kutomisen ja sen on lähes valmis. Voi olla, että siitä tulee harjoitusversio ja virallinen sukkapari valmistuu tuonnempana. Monesti työelämän ja vapaa-ajan erottaminen voi olla vaikeaa, koska työhön liittyvät aiheet ovat niin mukavia ja mielenkiintoisia. 

Toivon, että mahdollisimman moni teistä lukijoista kiinnostuu hankkeestamme ja saamme tehdä teidän kanssanne yhteistyötä ja oppia tosiltamme!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

20 TUTUSTU LOPPURAPORTTIIN – HANKE PÄÄTTYY!

 Hei, Sote-digiohjaaja-hankkeen loppuraportti on nyt julkaistu! Loppuraportissa pääset tutustumaan digiohjauksen teoriataustaan ja hankkeess...